• Cortijo La Haza Hotel Rural Andalusia Room
  • Cortijo La Haza Hotel Rural Pool Andalusia
  • Cortijo La Haza Hotel Pool Rural Andalusia
  • Cortijo La Haza Hotel Rural Andalusia relax
  • Cortijo La Haza Hotel Countryside Andalusia
  • Cortijo La Haza Hotel Rural Andalusia
  • Cortijo La Haza Hotel Pool Rural Andalusia olives

Meer over La Haza

Verscholen tussen de olijfboomgaarden, nét ten Zuiden van Iznajar, ligt het juweeltje Cortijo La Haza. Een oase van stilte en rust, La Haza is een 250-jaar oude, prachtig en stijlvol gerestaureerde olijfboerderij, nu een B&B met 6 gastenkamers.

De ligging kan in prinicipe niet veel spectaculairder, getuige de heuvels en steeds veranderende, onvergetelijke vergezichten tot zelfs de Mulhacén (3478m hoog), de hoogste besneeuwde top (pen) van de Sierra Nevada!

Na Bernadette’s warm en persoonlijk onthaal wordt u rondgeleid in La Haza; de Andalusische patio vol met Moorse accenten en prachtige, exotische bloemen en planten, de tuin, het zwembad, de vele terrassen en natuurlijk het huis zelf, met gezellige eetkamer (voor de winter want wie wil nu binnen zitten?) en bar, en het hele rustige leeszaaltje.

De gastenkamers zijn eenvoudig maar comfortabel uitgerust, met Andalusische meubels, en verder voorzien van alle comfort. Ze liggen allemaal rond de patio, sommige met ongelooflijk uitzicht.

Tijd voor een duik in het zwembad misschien, of  gewoon even zitten met een boekje, een drankje en een huisgemaakte tapa. Voorbode van de culinaire geneugten die straks volgen bij het diner!

Chef-eigenaar Patriek verrast iedere avond weer met een fantastisch 3-gangen table d’hote-menu, waar de gasten helemaal lyrisch van worden. Is er iets wat u niet mag of kan eten, onder het huismotto “Alles Kan, Niets Moet” wordt daar helemaal rekening mee gehouden! Internationale keuken met Spaanse accenten, zó lekker dat de gasten kwistig met Michelin-sterren gaan gooien (sinds 2009), nu alleen nog de inspecteur van Michelin zelf...

We zijn dan ook heel trots om aan te kunnen geven dat La Haza als enige in de buurt verschijnt in al deze gidsen: de Michelin gids, Lonely Planet, Rough Guide, Alastair Sawday’s Special Places to Stay in Spain, Logeren bij Belgen in het Buitenland én brochures zoals Transeurope enZuideuropareizen! Eigenlijk niet echt een verrassing omdat we ook de enigen zijn die hier in de buurt een totaalpakket aanbieden: 6-sterren service (niet onze woorden), comfort, gastronomie, én een perfekte kennis van de omgeving.

LH is ook de meest centraal gelegen zaak voor bezoek aan Granada, Malaga, Córdoba, Sevilla, Ronda zonder al het moois te vergeten in de buurt (zie ook Activiteiten pagina).

Kortom, gewoon perfekt voor wie er even tussenuit wil, of het echte, rurale Spanje wil ontdekken, voor het totale onthaasten (Alles Kan,Niets Moet, weet u nog?), of ook als basis voor al uw culturele uitstappen.

 

 Zoover award winner gold 2015   Find us on Facebook   Add us on Twitter   sawdays accreditation badge