ACTIVITEITEN

van culturele uitstapjes tot wandelingen in de natuur

Dorpjes en steden

LA HAZA HEEFT IDEETJES VOOR VAN ALLES

Zowel La Haza als Andalucía dien je te beleven. Het is geen kwestie van het afvinken van activiteiten, maar eerder het échte beleven ervan en het opdoen van  rijke ervaringen.

Wij stellen voor: culturele belevingen op groot en klein niveau. Zowel de kleine dorpjes en stadjes in de omgeving (Iznájar, Archidona, Priego de Córdoba, Lucena, Antequera), als de grote culturele trekpleisters Córdoba, Granada en Málaga, ze zijn allemaal een bezoek waard.

La Haza beschikt over haar eigen toeristische dienst: gastvrouw Bernadette staat je met raad en daad terzijde met allerlei tips hoe er te komen, waar te parkeren, en waar de leukste tapasadresjes zijn.

Wandelingen in de natuur

Begeef je je liever in de natuur: de Nationale Parken La Subbética en El Torcal liggen op nog geen uur afstand.

Een beetje verder weg kun je de wandeling van je leven beleven op de eens beruchte en supergevaarlijke maar nu veilige Caminito del Rey. Eén van de nieuwste trekpleisters van Andalucía. Zorg ervoor dat je je kaartjes op voorhand bestelt op https://caminitodelrey.info. Lees alvast een informatief relaas geschreven door Roel van den Eijnde.

Wandelen en paardrijden zijn de ideale manier om het mooie platteland rond La Haza te leren kennen.

De olijfberg

Trek erop uit vanuit onze cortijo in de olijfboomgaarden. Beleef een zee van olijven en vergewis je ervan hoe gevaarlijk de oogst op de steile hellingen kan zijn. Loop naar de top van de olijfberg en geniet de uitzichten over het grootste stuwmeer van Andalucía, het meer van Iznájar.

Fantastische beleving te paard

Alles ziet er anders uit vanaf het zadel. Leg grotere afstanden af om een enorme variëteit van landschappen te zien en kom lunchen in Cortijo La Haza.

Meer informatie vindt u op de website van het ‘Equestrian Centre Cortijo Las Minas‘.

En nog veel meer …

Leer je liever wat over de lokale drank fino, dan regelen wij een bezoek aan een bodega, een wereld van smaken gaat open, smaken die je later soms weer terug kunt proeven in de keuken van Patriek.

Mocht het weer wat minder zijn, laat je dan heerlijk verwennen in een Baño Arabe met een massage.

Vergeet ook niet op de elektrische driewieler van de immer goedgemutste gids Domingo in Priego de Córdoba te stappen.

Of gewoon relaxen?

Natuurlijk, als je gewoon wilt relaxen en onthaasten aan de rand van het zwembad, dan is dat ook mogelijk. Bernadette en Patriek zullen je in de watten leggen, de La Haza katten houden je gezelschap en drankjes vergezeld van de lekkerste olijven uit de streek worden je aangereikt. Kortom, we zullen ervoor zorgen dat je vakantie onvergetelijk is. We beloven je dat je met pijn in het hart zult vertrekken.