UITZONDERLIJK

zo beschrijven onze gasten onze keuken

ONTBIJT

uitgebreid buffet

Broodsoorten, muesli, corn flakes, Special K, vers geperste jus d’orange of appelsap als standaard. Regelmatig vindt u er ook veenbessensap en tomatensap. Water, bruis of plat.

Koffie, keuze van thee (normaal, fruit, ..), (huisgemaakte) warme chocolade, melk, room, chocolademuffins, magdalenas, donuts, jams (zowel aangekocht als huisgemaakt), marmelade, honing, pindakaas, Nutella, hagelslag, Sirop de Liège, muesli reepjes, leverpastei, La Vache qui Rit, gedroogde vruchten en zaden (abrikozen, rozijnen, pruimen, …) en olijfolie.

Yoghurt natuur, fruit en Grieks, gerookte zalm, keuze uit verschillende soorten kaas en beleg (min. 6 elk), keuze uit fruit uit de fruitschaal, of seizoensgebonden zoals aardbeien, (water)meloen, ananas, perziken. Verse vijgen, druiven, pruimen komen vaak recht van de boom.

Minstens 1 eibereiding per dag. Die wisselt af om de keuzemogelijkheden te verhogen. Meestal is er ook een warme bereiding, zoals bijvoorbeeld worstjes, of ook de chef’s beruchte boontjes in tomatensaus met chorizo en kaas of corned beef hash.

Regelmatig vindt u er ook ’tomate rallado’, een zeer Andalusisch gerechtje van gemalen, gepelde tomaten met olijfolie, peper en zout. De lokale bevolking eet dit dagelijks voor ontbijt, met een ’tostada’.

Vaak ligt er ook nog zoetigheid, zoals amandeltaart, brownie, etc.

Lactose- en glutenvrije producten zijn beschikbaar op aanvraag.

ONGELOOFLIJK LEKKER ETEN

uitzonderlijke keuken
Smaakpapillenverwennerij sinds 2007

Ons restaurant is uitzonderlijk. Zo zeggen onze gasten. Topkwaliteit Spaanse producten, met een Bourgondische knipoog bereid. Spanje heeft een geweldig aanbod van lekkernijen zoals Iberisch varkensvlees, rundsvlees uit Galicië, verse vis en rivierforel uit Riofrío.

De meeste van deze verschijnen wel op je bord (seizoensgebonden natuurlijk) en altijd met seizoensgroentjes en een hemels sausje. Klaargemaakt met de passie van een man die van zijn hobby zijn werk kon maken.

Eet Smakelijk,
Patriek

HEERLIJKE HUISBEREIDE MAALTIJDEN

plaza la haza – patio van culinaire heerlijkheden

Wat staat er op het menu?

Gezien we table d’hotes serveren is er niet echt een menukaart. De keuze van de dag hangt voor een groot deel af van wat de chef kan vinden tijdens z’n shopping trips.

Meestal bestaat het diner uit 3 gangen: voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. U kan zelf kiezen of u alles neemt, of eender welke combinatie van de 3 borden (voor en hoofd, hoofd en na, voor en na, enkel hoofdgerecht, …) Wat belangrijk is, is dat u ons dit op voorhand laat weten.

Gezien in de buurt zowat overal (en bij alles) gefrituurde aardappelen geserveerd worden, proberen wij die te vermijden!

Boek je tafel – intiem dineren

Iedereen heeft een eigen tafeltje. Hier zit u niet aan een grote tafel, en is het eten wat de pot schaft. En hoewel de stijl table d’hotes is, wordt iedere maaltijd per tafel bereid. Uiteraard zijn wij wel flexibel genoeg om voor u een tafel te regelen met andere gasten als u dat zou willen.

Wil u liever intiem met z’n tweetjes, dan hebben we zowel binnen als buiten leuke plekjes waar dat kan.

Kwaliteitswijnen

We hebben niet echt een wijnkaart, maar wél een selectie kwaliteitswijnen voor bij uw diner. Een glaasje bubbels (Cava) als aperitiefje, lekker fruitige Rueda (wit) en een paar uitzonderlijke Rioja en Ribera del Duero wijnen (rood). Onze huiswijn blijft het altijd goed doen bij de gasten, al sinds zijn introductie in 2007. Het is een Cariñena wijn, vroeger een streek met een slechte reputatie, die nu topwijnen produceert.

De bedoeling is om voldoende keuze aan te bieden en we zijn altijd bereid om uw favoriete wijn te serveren (als we die kunnen verkrijgen). Bernadette is altijd klaar om een goede fles aan te raden bij uw diner. De chef gebruikt ook lokale wijnsoorten in z’n bereidingen, vooral die van Pérez Barquero.

De niet zo kleine lettertjes

Zoals overal zijn er een paar dingen waar men rekening moet mee houden bij uw reservering voor diner. Tijdens de reservering zullen we vragen of u wilt reserveren voor het diner. Wij raden altijd aan om toch minstens voor de eerste avond te reserveren, het maakt uw aankomstdag gewoon stressvrij (en u eet geweldig lekker, natuurlijk).

Vanaf de tweede dag kan u dan zelf aangeven bij het ontbijt of u ‘s avonds wil aanschuiven. Bernadette zal het allicht ook nog vragen voor u vertrekt op excursie. Houd er even rekening mee dat shoppen in het weekend niet zo eenvoudig is en we dus graag wat extra tijd op voorhand weten wat er nodig is.

Waar mogelijk houden wij rekening met dieeteisen, maar alleen als wij daar ruim op voorhand van op de hoogte zijn gesteld. Wij koken echter niet lactose vrij noch zonder ui.

Ons restaurant is op donderdagavond en zondagavond gesloten.