RONDREIS ANDALUSIË

ontdek Andalucía in al zijn facetten

Rondreis Centraal Andalusië

Speciaal voor u hebben wij een boeiende reis door Andalucía samengesteld. U verblijft in door ons geselecteerde B&B’s waar comfort, service en heerlijk eten hoog in het vaandel staan zonder ook de gezellige babbel te vergeten.

Wij bieden u ritjes op elektrische driewielers in Priego de Córdoba, geleide fietstours in Málaga, privétours in een bodega en wat te denken van een olijfolie –en bergtrip? Vergeet ook zeker niet een lekker stukje Trevélez ham te proeven.

U start in Cortijo La Haza

U landt op het vliegveld van Malaga of Sevilla, vanwaar u koers zet naar Cortijo La Haza in Iznájar, een van de authentieke witte dorpen in het uiterste zuiden van de provincia Córdoba. U logeert bij de gastvrije en talentvolle Bernadette en Patriek, een Nederlands-Vlaams koppel, dat u samen met hun 2 Spaanse furies Carmen en Mari in de watten zal leggen.

De cortijo (boerderij) bevindt zich op 10 km van het dorp en is omgeven door olijfbomen, zover als het oog reikt. La Haza is ideaal gelegen voor uitstapjes naar Córdoba, Priego de Córdoba en Antequera met het Torcal Nationaal Park. Ook een bezoek aan Granada met het onvergetelijke Alhambra behoort tot de mogelijkheden.

Hoog in de bergen

Vanaf Iznájar is het ongeveer 2 uur en 45 minuten rijden naar Bérchules waar u hoog in de bergen de landelijke uitspanning El Paraje zult vinden. De Belgische Brenda en haar kinderen zullen u een familiaal welkom geven.

Omringd door een ruig en indrukwekkend berglandschap is El Paraje ideaal voor wandelaars en fietsfanaten (u kunt hier fietsen huren). U bent ook aan het juiste adres voor rust en stilte, alleen al van de uitzichten raakt u geheel ontspannen.

Dichter bij de kust

Uw volgende adres is de mooie villa El Níspero Dulce in het dorpje Alcaucín, 25 minuten van de kust.

Het Vlaams-Nederlandse koppel René en Kris zal er alles aan doen uw verblijf tot een plezierige en heerlijk smakende ervaring te maken, vooral met hun huisgemaakte jams van de vruchten van de vele fruitbomen die de villa omringen.

Dit is ook een ideale plek voor vogelliefhebbers, gelegen aan de rand van het Sierra Tejeda Natuurpark.

Richting Málaga

Onze laatste B&B is Casa Don Carlos van Carlo en Ronald in Alhaurín El Grande, een dorp in het binnenland op 30 km afstand van de bruisende havenstad Málaga. Uw gastheren zijn twee Bourgondische Brabanders die als geen ander weten een huiselijke sfeer te scheppen. Vanuit Casa Don Carlos kunt u Málaga, Benalmádena en Mijas bezoeken en de mondaine sfeer van de Costa del Sol opsnuiven. Dichtbij de luchthaven is het ook een prachtadres om uit te rusten van de opgedane indrukken.

Rondreis op uw maat

De reis kan geheel naar eigen inzicht worden samengesteld. U bepaalt zelf de volgorde waarin u de B&B´s bezoekt, met dien verstande dat u ten minste twee nachten boekt per B&B. Ook hoeft u niet in alle deelnemende B&B’s te verblijven. Wilt u meer informatie over deze reis, de prijs of de mogelijkheden, neem dan gerust contact op met Bernadette van der Heijden van Cortijo La Haza.