OMGEVING

in het hart van de olijfgaarden van Andalucía

La Haza is ideaal gelegen voor een korter of langer verblijf, eender welke periode van het jaar. De directe omgeving biedt een uitgebreide waaier van activiteiten en excursies. De routes van onze gasten bevatten veelal Iznájar, Córdoba, Granada, Málaga, Antequera en Priego de Córdoba en soms ook Ronda, Nerja, Las Alpujarras en de Costa del Sol.

Iznájar

Het dorp met het gelukskasteeltje (Hisn Ashar)

Het nabijgelegen authentiek, traditioneel witgewassen dorp Iznájar met haar burcht die uit de 8ste eeuw dateert (en het dorp haar naam geeft), biedt spectaculaire uitzichten over het meer waar je kayaks en waterfietsen kunt huren en waar er zelfs een strand is, Valdearenas.

Córdoba

Kruispunt van culturen

De stad was in de 11de eeuw één van Europa’s meest invloedrijke hoofdsteden, compleet met straatverlichting. Een vredige smeltkroes van Joden, moslims en christenen met als resultaat een juweel als de Mezquita, de Moorse moskee en vele andere belangrijke historische gebouwen en musea.

Granada en haar Alhambra

Het Moorse wereldwonder

Een bourgeois en nogal aristocratische stad, maar tegelijkertijd modern, bruisend en studentikoos. Vol met paleizen, kerken, kloosters en indrukwekkende musea. Ontdek haar lekkere en gezellige tapas bars op verborgen pleintjes en duik in haar flamenco cultuur. Dwaal door de oude straatjes van het Albayzin, de authentieke Moorse wijk en verwonder je over het Alhambra, een niet te missen werelderfgoed. Boek je tickets op tijd, minstens 2 maanden op voorhand!

Málaga

Altijd verrassend

Gateway voor de Costa del Sol en haar stranden, maar Málaga zelf heeft ook zo veel te bieden. Gesticht door de Feniciërs en van belang gedurende de Moorse periode, heeft de stad interessante overblijfselen uit die periodes. Het fort bij de haven is zeker een bezoek waard. Daarnaast biedt Málaga een fantastisch stadsleven met vele kleine barretjes waar je Málaga wijn van het vat kunt drinken en waar je rekening met krijt op de bar geschreven wordt. Probeer ook eens verse vis in een chiringuito op het strand.

El Torcal

U moet er geweest zijn om het te geloven

Een gebied wat eens zeebodem was in het Juras tijdperk (100-200 miljoen jaar geleden). Nu opgestuwd tot een hoogte van 1300 meter met door erosie gevormde grillige rotsformaties die een spectaculair landschap vormen. Je kunt er 2 wandelingen maken. Zorg voor goed schoeisel.

Bezoek de website